Praktische informatie
Wil je meer weten over ons onderwijs en onze school? Hier vind je alle praktische informatie over basisschool Christal.
Wil je meer weten over ons onderwijs en onze school? Hier vind je alle praktische informatie over basisschool Christal.
We hechten grote waarde aan de driehoek: leerling – ouder – school. Ouders en school dienen als partners samen te werken, om de kinderen zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling. Dat kan enerzijds door formele momenten te organiseren als ouderavonden, rapportgesprekken en andere informele momenten. Anderzijds is het ook van groot belang tussen deze formele momenten door het contact tussen school en thuis goed te bewaken. Dit kan door elkaar tijdig en goed te informeren wanneer situaties hier om vragen.
Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de belevingswereld van het kind en de gezinssituatie te leren kennen bezoekt een kleuterleerkracht van aankomende kleuters de ouders en het kind thuis.
Aan het begin van het schooljaar wordt in de tweede week een informatieavond gehouden. De ouders worden uitgenodigd om de leerkracht(en) van hun kind in de groep te bezoeken. Het is de bedoeling om kennis te maken met elkaar en te horen wat het schooljaar in de huidige groep zal brengen. Ouders kunnen elkaar onderling ook ontmoeten.
Er zijn vier spreekmomenten per schooljaar gepland, waar de ontwikkeling van het kind wordt besproken. Hiervoor worden ouders door de leerkracht uitgenodigd via ons communicatiemiddel Parro. Drie van deze momenten mogen op eigen initiatief van de ouders bezocht worden. Een van deze momenten, na het eerste rapportfolio, verwachten wij alle ouders tijdens deze spreekmomenten. Deze gesprekken worden ingedeeld in blokken van 10 minuten. Data staan in de jaarplanning.
Twee keer per jaar krijgen de kinderen een rapportfolio mee naar huis. Het rapportfolio geeft informatie over de ontwikkeling van de leerling. Het rapportfolio bestaat uit een leerkrachtgedeelte en een leerling gedeelte. Het leerkrachtgedeelte geeft de leerprestaties, de werkhouding en de sociaal emotionele ontwikkeling weer. Het leerling gedeelte bestaat uit een ik-rapport en werk van de leerling. We kiezen er bewust voor om de leerling een eigen inbreng te geven. Op deze manier maken we ze bewust verantwoordelijk voor hun eigen leerproces.
Eind groep 7 krijgen de kinderen een voorlopig schooladvies VO. In groep 8 wordt een definitief schooladvies uitgebracht en besproken met de ouders. In februari maken de kinderen van groep 8 de doorstroomtoets, bij een hogere uitkomst dan het schooladvies wordt het advies heroverwogen en opnieuw besproken met de ouders.
Wij vinden het belangrijk dat de ouders mee kunnen leven met wat hun kind op school beleeft en meemaakt. Twee- of driewekelijks wordt de Nieuwsbrief via Parro en de mail verstuurd. Hierin staat informatie van de directie en schoolnieuws.
Leerkrachten geven zelf informatie aan ouders van de eigen groep via de app Parro. Ziekte kan ook via Parro doorgegeven worden aan de betreffende leerkracht.
Ieder jaar organiseert de school één of meer ouderavonden. Er wordt dan een onderwerp behandeld dat met het onderwijs of de opvoeding te maken heeft.
Tot slot zullen leerkrachten ouders actief informeren over bijzonderheden en is het mogelijk om apart met de leerkracht een afspraak te maken na schooltijd.
In onze schoolgids kun je meer lezen over ons onderwijs, zoals over de zorg voor onze leerlingen en ons pedagogisch en didactisch klimaat. Ook staan de belangrijkste regels over de gang van zaken in de schoolgids vermeld. Hierin lees je wat je als ouder mag verwachten van ons als school en andersom.
Directeur Christal
We nodigen je graag uit bij ons op school voor een persoonlijke rondleiding!
Maak een afspraakBekijk de laatste updates rechtstreeks van onze socialmediakanalen!